Teun Koopmeiners schiet Atalanta naar halve finale Coppa Italia

De wedstrijd in de kwartfinale van de Coppa Italia tussen AC Milan en Atalanta werd door ondanks de verwachtingen van de bookmakers gewonnen door Atalanta.

Rode kaart coach Atalanta

In minuut 35 gaat Marten de Roon van Atalanta tegen de vlakte in het strafschopgebied van AC Milan. Coach van Atalanta, Gian Piero Gasperini, gaat hierover heftig tekeer tegen de scheidsrechter. Door dit protest krijgt Gasperini hierdoor eerst geel en na wat geroep en een tweede gele kaart en wordt hij met rood de tribune in gestuurd.

Gelijkstand aan einde eerste helft

In minuut weet AC Milan op voorsprong te komen na een goal van Rafael Leão maar nog geen 2 minuten later maakt speler Koopmeiners er 1-1 van. We gaan met een gelijkspel de rust in in deze spannende kwartfinale van de Coppa Italia.

Penalty beslist kwartfinale

In minuut 56 gaat de Rus Miranchuk tegen de vlakte, penalty voor Atalanta. De kans om de odds de mond te snoeren. Teun Koopmeiners neemt em en schiet em ook binnen.

In minuut 78 worden er 2 wissels doorgevoerd waaronder eentje de wissel is van Rode Duivel Charles De Ketelaere. Hij maakt plaats voor de 25-jarige spits van Atalanta, Scamacca.

Atalanta kan de 1-2 verdedigen tot het einde van de wedstrijd en laat zo AC Milan achter zich en kan zich nu gaan voorbereiden op de halve finale van de Coppa Italia.

Highlights van de wedstrijd tussen AC Milan en Atalanta

Klik hier voor de highlights van de wedstrijd of kijk hieronder naar de officiële samenvatting.